پاڪستان ۾ اسڪولن جي فهرست

هيٺ ڏنل فهرست پاڪستان ۾ اسڪولن جي آهي .صوبن/علائقن ۽ ضلعي جي لحاظ کان درجه بندي ڪئي وئي آهي.

پاڪستان جا انتظامي يونٽ
بلوچستان صوبو
خيبر پختون خواهه صوبو
پنجاب صوبو
سنڌ صوبو
اسلام آباد جي گاديء جو علائقو
آزاد ڪشمير جو علائقو
گلگت بلتستان جو علائقو

آزاد ڄمون ۽ ڪشميرسنواريو

ميرپورسنواريو

  • بلسري گورنمينٽ گرلز مڊل اسڪول
  • بحريا ٽائون اسڪول سسٽم
  • بيٽنگي پرائمري اسڪول
  • بهدي گرلز پرائمري اسڪول
  • منفرد هاء اسڪول
  • فورسز اسڪول ۾ شامل ٿيو
  • فوجي فائونڊيشن ماڊل اسڪول
  • روٽ اسڪول سسٽم
  • دار ارقم اسڪول [1]
  • سيپال اسڪولز انٽرنيشنل، ميرپور ڪيمپس [2]
  • سٽي اسڪول

ڀمبرسنواريو

  • آرمي پبلڪ اسڪول ۽ ڪاليج
  • دار ارقم اسڪول
  • READ فائونڊيشن ڪاليج

راول ڪوٽسنواريو

  • دار ارقم اسڪول
  • تعليم ڏيندڙ

گلگت بلتستانسنواريو

گلگتسنواريو

  • پبلڪ اسڪول ۽ ڪاليج جوٽيال، گلگت

اسڪردوسنواريو

  • آرمي پبلڪ اسڪول ۽ ڪاليج
  • ڪيڊٽ ڪاليج

خيبرپختونخواههسنواريو

ايبٽ آبادسنواريو

  • ايبٽ آباد پبلڪ اسڪول (اي پي ايس)
  • آرمي برن هال ڪاليج (ABHC)
  • پاڪستان انٽرنيشنل پبلڪ اسڪول اينڊ ڪاليج (PIPS)

بٽگرامسنواريو

  • سيد گارڊن پبلڪ اسڪول اينڊ ڪاليج، بٽگرام
  • سر سيد انسٽيٽيوٽ آف لرننگ اينڊ موٽيويشن، بٽگرام [3]

ڊيرا اسماعيل خانسنواريو

  • آرمي پبلڪ اسڪول اينڊ ڪاليج ، ڊي آءِ خان
  • بروغل (چلم آباد) هاءِ اسڪول
  • بروغل (گرمچشما "گرم بهار") پرائمري اسڪول
  • بروغل (گھرم) ڪميونٽي پرائمري اسڪول
  • دولت پور مين پرائمري اسڪول
  • گرمچاسما پرائمري اسڪول
  • گلشن آباد ڪميونٽي پرائمري اسڪول
  • جبار والا بوائز پرائمري اسڪول
  • جبار والا گرلز پرائمري اسڪول
  • ڪچي نگري افغان پناهگير پرائمري اسڪول
  • ڪشناڻي جو پرائمري اسڪول
  • لشڪر گوز پرائمري اسڪول
  • لشت ڪاليج، يارخون
  • متوالا شاهه گرلز پرائمري اسڪول
  • معاويه گرلز مڊل اسڪول
  • موسيٰ کھر گورنمينٽ بوائز مڊل اسڪول
  • پهاڙي (شاهه دائو) گرلز پرائمري اسڪول محمد حسين
  • روڪوٽ پرائمري اسڪول، بروغل
  • سٽي اسڪول ، ڊي آءِ خان
  • دي ايجوڪيٽرز، ڊي آءِ خان
  • دار ارقم اسڪول ، ڊي آءِ خان
  • مشرقي اسڪول، ڊي آءِ خان
  • دانشورن جو اسڪول، ڊي آءِ خان
  • يونيورسٽي وينسام ڪاليج، ڊي آءِ خان
  • وائيسڊم سائنس ڪاليج چاڪرا، ڪرڪ
  • پينيل هاءِ اسڪول اينڊ ڪاليج بنون، بنون
  • بين الاقوامي اسلامي يونيورسٽي اسلام آباد (IIUI اسڪول)، ڪوهاٽ چونگي
  • آرمي پبلڪ هاءِ اسڪول، بنون ڪينٽ
  • ايف جي اسڪول
  • اقبال پبلڪ اسڪول، ڪچري روڊ
  • سٽي اسڪول ، ميرانشاهه روڊ
  • حڪومت هاءِ اسڪول نمبر. 2، ڪچري جو دروازو
  • حرا هاءِ اسڪول، سوکڙي روڊ
  • فاران پبلڪ اسڪول، چائي بازار

ڊير لوئرسنواريو

  • پختونخواه اسڪول سسٽم، ڊير

هريپورسنواريو

  • سادات ماڊل پبلڪ اسڪول بلدير
  • لرننگ ويل انٽرنيشنل اسڪول، هريپور

ڪوهاٽسنواريو

  • ڪيڊٽ ڪاليج، ڪوهاٽ
  • گيريسن ڪيڊٽ ڪاليج ڪوهاٽ
  • اقرا پبلڪ اسڪول اينڊ ڪاليج، ڪوهاٽ [4]
  • علم گھر، ڪوهاٽ
  • المدينه ايجوڪيشن اڪيڊمي ۽ ڪاليج، رازگير بندا بلتينگ، ڪوهاٽ
  • دانشور اسڪول ۽ ڪاليج، ڪوهاٽ [5]

مانسهرهسنواريو

  • دبئي انٽرنيشنل پبلڪ اسڪول اينڊ ڪاليج مانسهره
  • اسڪائي انٽرنيشنل اسڪول اينڊ ڪاليج
  • جناح بيسڪ اسڪول اينڊ ڪاليج مانسهره
  • گورنمينٽ ڪامرس ڪاليج اينڊ مئنيجمينٽ سائنسز
  • آرمي پبلڪ اسڪول ۽ ڪاليج
  • دار ارقم اسڪول
  • فوجي فائونڊيشن
  • مانسهره انٽرنيشنل پبلڪ اسڪول اينڊ ڪاليج
  • ياسين اڪيڊمي اسڪول اينڊ ڪاليج مانسهره
  • دي پيس گروپ آف اسڪول اينڊ ڪاليجز مانسهره ڪيمپس
  • خيبر پبلڪ اسڪول اينڊ ڪاليج
  • اقرا اڪيڊمي
  • تعليم ڏيندڙ
  • سر سيد احمد شهيد اسڪول اينڊ ڪاليج
  • گارڊن پبلڪ اسڪول اينڊ ڪاليج
  • فاطمه اسڪول اينڊ ڪاليج فار گرلز (بهرڪند)
  • گورنمينٽ هائير سيڪنڊري اسڪول پيران
  • گورنمينٽ پوسٽ گريجوئيٽ ڪاليج مانسهره
  • سمارٽ اسڪول مانسهره ڪيمپس

مردانسنواريو

  • پاڪ عرب ايجوڪيٽرز اسڪول سسٽم مردان
  • مردان ليسيم (اسڪول سسٽم)
  • جناح انٽرنيشنل اسڪول
  • مردان ماڊل اسڪول اينڊ ڪاليج مردان
  • دي ياقين ماڊل اسڪول اينڊ ڪاليج بخشالي مردان [6]
  • ريڊ اسڪول مردان
  • الطيبه پبلڪ اسڪول
  • روٽس ملينيم اسڪول مردان ڪيمپس [7]

نوشهرهسنواريو

  • دي سٽي اسڪول ، نوشهره ڪينٽ
  • گورنمينٽ هاءِ اسڪول نوشهره ڪينٽ، نوشهره ڪينٽ
  • ڊيفوڊلز اسڪولنگ سسٽم، نوشهره ڪينٽ
  • خماريان پبلڪ اسڪول، نوشهره شهر
  • الهدا اسڪول اينڊ ڪاليج نوشهره، نوشهره ڪينٽ.
  • ملينيم ايجوڪيشن ريور ٽري ڪيمپس، نوشهره [7]

پشاورسنواريو

  • فرنٽيئر ٻارن جي اڪيڊمي
  • فرنٽيئر نوجوانن جي اڪيڊمي
  • پشاور ماڊل اسڪول اينڊ ڪاليج
  • پشاور پبلڪ اسڪول ۽ ڪاليج
  • فارورڊ پبلڪ اسڪول
  • دي سٽي اسڪول، پشاور ڪيمپس
  • پاڪ-ترڪ معارف انٽرنيشنل اسڪولز ۽ ڪاليجز
  • پشاور ڪيمبرج اسڪول سسٽم خازانہ پشاور
  • پريزنٽيشن ڪنويٽ اسڪول، پشاور
  • سينٽ ميري هاءِ اسڪول، پشاور
  • آرمي پبلڪ اسڪول جونيئر پشاور
  • آرمي پبلڪ اسڪول گرلز ڪاليج پشاور
  • آرمي پبلڪ اسڪول ۽ بوائز ڪاليج پشاور

سواتسنواريو

  • ڪيٿولڪ پبلڪ هاءِ اسڪول ، سانگوٽا
  • ايڪسسليئر ڪاليج سوات، سانگوٽا
  • سٽي اسڪول ، ڪاليج ڪالوني، سيدو شريف
  • دانش ماڊل اسڪول، ولا (ٿنا ڪيمپس)
  • يوريشين اسڪول انٽرنيشنل ايجوڪيشن سسٽم ڪنجو سوات

پنجابسنواريو

بوريوالاسنواريو

گوجرانوالاسنواريو

  • سينٽ جوزف انگلش هاءِ اسڪول
  • ڪنز انٽرنيشنل پبلڪ هاءِ اسڪول

لاهورسنواريو

  • ڇوڪرن لاء مقدس دل هاء اسڪول
  • سيڪريڊ هارٽ هاءِ اسڪول فار گرلز، لاهور
  • سينٽ فرانسس هاءِ اسڪول، لاهور
  • حڪومت بوائز هاءِ اسڪول، هيڊ بالوڪي
  • مستقبل جو عالمي اسڪول
  • القرآن ليب

ملتانسنواريو

  • جناح هاءِ اسڪول سسٽم، ملتان
  • لا سلي هاءِ اسڪول ملتان
  • نشاط هاءِ اسڪول فار بوائز
  • لاهور گرامر اسڪول
  • معلم گلگشت ڪالوني ملتان
  • پنجاب، پتن ۾ ماف اسڪول
  • ذڪريا پبلڪ اسڪول، ناردرن بائي پاس، ملتان.

مريسنواريو

  • پريزنٽيشن ڪانونٽ هاءِ اسڪول، مري

مظفر ڳڙههسنواريو

  • حڪومت هائي اسڪول
  • جامع اسڪول
  • سردار ڪوري خان پبلڪ هاءِ سيڪنڊري اسڪول
  • سٽي سائنس اينڊ آرٽ اڪيڊمي، مظفر ڳڙهه

جھنگسنواريو

  • المدينه پبلڪ اسڪول

جهلمسنواريو

  • پريزنٽيشن ڪنويٽ اسڪول، جهلم
  • سينٽ ٿامس هاءِ اسڪول، جهلم

راولپنڊيسنواريو

  • ڊويزنل پبلڪ اسڪول ۽ ڪاليج
  • عسڪري سيمينٽ ماڊل اسڪول واهه

سرگوڌاسنواريو

  • سيڊ پري اسڪول، سرگوڌا
  • سينٽ پيٽر هاءِ اسڪول چاڪ نمبر 79 اين بي سرگوڌا
  • سرگوڌا ڪيٿولڪ هاءِ اسڪول چک نمبر 47 NB سرگوڌا
  • پريزنٽيشن ڪانوينٽ گرلز هاءِ اسڪول، يونيورسٽي روڊ سرگوڌا
  • سينٽ ٿريسا گرلز هاءِ اسڪول، سرگوڌا
  • سينٽ پال بوائز هاءِ اسڪول، سرگوڌا
  • ڪرسچن گرلز هاءِ اسڪول، سرگوڌا

ساهيوالسنواريو

  • نيوٽن اسڪول سسٽم، ساهيوال

ٽوبا ٽيڪ سنگھسنواريو

  • سينٽ پيٽرس هاءِ اسڪول، پاڪستان

سنڌسنواريو

اسڪول ۽ ڪاليج پڙهندو هوسنواريو

ڪشمور ضلعوسنواريو

  • فلڪون پبلڪ اسڪول ڪنڌ ڪوٽ.

گهوٽڪيسنواريو

  • ماڙي پيٽروليم هائر سيڪنڊري اسڪول ڏهرڪي گهوٽڪي
  • تعليم ڏيندڙ ( بيڪن هائوس اسڪول سسٽم جو هڪ منصوبو)
  • گورنمينٽ ڊگري ڪاليج گهوٽڪي
  • روشن تارا ماڊل هائير سيڪنڊري اسڪول گهوٽڪي
  • اسلاميه پبلڪ هائير سيڪنڊري اسڪول، گهوٽڪي

حيدرآبادسنواريو

  • سينٽ بوناوينچر هاءِ اسڪول
  • پاڪ چائنا انٽرنيشنل اسڪولز اينڊ ڪاليج سسٽم، ڄامشورو
  • ربا پبلڪ هائير سيڪنڊري اسڪول ڄامشورو
  • دي ايجوڪيشنز ڄامشورو
  • لبيڪ پبلڪ اسڪول ڄامشورو
  • پائنيئر اسڪول ڄامشورو
  • شهيد علي رضا هاءِ اسڪول ڄامشورو
  • ننڍو قدم ڄامشورو
  • ريج ويو هاءِ اسڪول ڄامشورو

ڪراچيسنواريو

  • ويزن اسڪول
  • SAMI اسڪول
  • سمارٽ اسڪول
  • سينٽ مائيڪل اسڪول
  • تعليم ڏيندڙ
  • سزبسٽ
  • سينٽ جوزف ڪنويٽ اسڪول، ڪراچي
  • سينٽ پيٽرڪ هاءِ اسڪول، ڪراچي
  • سينٽ پيٽرڪ جي ٽيڪنيڪل اسڪول
  • سينٽ پال انگلش هاءِ اسڪول
  • ڪنويٽ آف جيسس اينڊ ميري، ڪراچي
  • سينٽ پال جي هاء اسڪول
  • سينٽ لارنس گرلس اسڪول، ڪراچي
  • سينٽ لارنس بوائز اسڪول
  • ڪراچي پبلڪ اسڪول
  • ڪراچي گرامر اسڪول
  • خوش گھر اسڪول

نوابشاههسنواريو

  • AIR فائونڊيشن اسڪول سسٽم نوابشاهه ڪيمپس
  • ديني روشن مستقبل مڊل اسڪول ڄام صاحب روڊ.
  • سٽي اسڪول ، سينئر برانچ، سوسائٽي
  • مريم ڪنويٽ هاءِ اسڪول
  • فائونڊيشن پبلڪ اسڪول (FPS Nwbh)
  • ايئر فائونڊيشن اسڪول سسٽم
  • فوجي فائونڊيشن ماڊل اسڪول، سوسائٽي
  • حڪومت بوائز هاءِ اسڪول بانڊي
  • TES پبلڪ هائير سيڪنڊري اسڪول، دڙو
  • گلشن پبلڪ هاءِ اسڪول هائوسنگ سوسائٽي نوابشاهه
  • نور ماڊل پبلڪ اسڪول، مريم روڊ، نوابشاهه

خيرپورسنواريو

  • ميڪزا رائل اڪيڊمي
  • سٽي اسڪول
  • پاڪ ترڪ انٽرنيشنل اسڪول ۽ ڪاليجز
  • عطيه هائر سيڪنڊري اسڪول
  • سلطان المدارس
  • مسلم پبلڪ اسڪول ٺري ميرواھ
  • جديد تعليم فائونڊيشن
  • گورنمينٽ بوائز پرائمري اسڪول مٺي پور

ڄامشوروسنواريو

پاڪ ترڪ اسڪول لمس برانچ

لاڙڪاڻوسنواريو

  • ڪيڊٽ ڪاليج، لاڙڪاڻو
  • ڊي گرامر اسڪول، لاڙڪاڻو
  • تعليم ڏيندڙ ( بيڪن هائوس اسڪول سسٽم جو هڪ منصوبو)
  • گورنمينٽ پائليٽ هائير سيڪنڊري اسڪول لاڙڪاڻو
  • ماڊل اسڪول ڪيڊٽ ڪاليج لاڙڪاڻو
  • جينيئس فائونڊيشن پبلڪ اسڪول، وارهه
  • زيبسٽ انٽرميڊيٽ ڪاليج، سچل ڪالوني لاڙڪاڻو
  • گليڪس سمارٽ اسڪول سسٽم، فيصل ڪالوني، لاڙڪاڻو

سکرسنواريو

  • سينٽ ميري هاءِ اسڪول، سکر

ٿرپارڪرسنواريو

  • گورنمينٽ پراونشلائزڊ هاءِ اسڪول، ڊپلوما

بلوچستانسنواريو

ڊيرا بگٽيسنواريو

  • جوان سال پبلڪ اسڪول سوئي.
  • گورنمينٽ هاءِ بوائز اسڪول بگٽي ڪالوني سوئي.

ڪوئيٽاسنواريو

  • سينٽ فرانسس گرامر اسڪول
  • سينٽ جوزف ڪنويٽ اسڪول، ڪوئيٽا
  • آرمي پبلڪ اسڪولن ۽ ڪاليجن جو نظام

حوالاسنواريو

  1. "Home". Dar-e-Arqam Schools. حاصل ڪيل 2022-07-20. 
  2. "The Sepal Schools International". www.facebook.com. حاصل ڪيل 2022-07-20. 
  3. "Sir syed institute of learning and motivation (SILM) Battagram". www.facebook.com. حاصل ڪيل 2022-07-20. 
  4. "Iqra Public Secondary School & College Kohat". www.facebook.com. حاصل ڪيل 2022-07-20. 
  5. "Intellectual School and College, Kohat". www.facebook.com. حاصل ڪيل 2022-07-20. 
  6. "The Mardan Lyceum". themardanlyceum.edu.pk. حاصل ڪيل 2016-12-10. 
  7. 7.0 7.1 "The Roots Millennium Education School KPK Campuses". The Millennium Education. حاصل ڪيل 2022-07-20.  حوالي جي چڪ: Invalid <ref> tag; name ":0" defined multiple times with different content

سانچو:Education in Pakistanسانچو:Boarding schools in Pakistan